Blog

Impotenţa

Impotenţa este incapacitatea cronică de a obţine sau de a menţine erecţia. Erecţia se produce atunci când vasele sanguine din penis se umplu cu sânge, ducând la intărirea organului.
Procesul este declanşat de stimularea sexuală, care determină nervii din creier şi coloana vertebrală să trimită semnale către arterele din penis, comunicându-le să se dilate. Majoritatea bărbaţilor au din când în când probleme cu menţinerea erecţiei; acest lucru nu ar trebui să-i ingrijoreze.

IMPOTENŢA – CAUZE

În multe cazuri impotenţa are rădăcini psihologice. Printre acestea se număra stresul, anxietatea, depresia, oboseala, lipsa de dorinţă a partenerei, anxietatea legată de actul sexual sau incertitudinea legată de orientarea sexuală. Episoadele anterioare de impotenţă sau experienţele negative pot alimenta teama că aceste eşecuri se pot repeta. Şi consumul de alcool în exces, ca şi fumatul, pot contribui la această problemă.

Totuşi, în unele situaţi, motivele pot fi fiziologice: probleme vasculare, diabet, hipertensiune, probleme care afectează rezervoarele de sânge ale penisului ce controlează erecţia, ateroscleroza, afecţiuni ale prostatei, afecţiuni neurologice, hiposecreţie de testosteron sau efecte adverse ale unor medicamente.

Deoarece în timpul somnului apar erecţii involuntare, se poate stabili dacă problema are cauze fizice sau psihologice cu ajutorul “testului timbrelor”. Înconjuraţi penisul cu o bandă de timbre, lipind cele două capete. Dacă în timpul nopţii apare o erecţie, dimineaţa timbrele vor fi rupte. Asta înseamna că este o problemă psihologică, că impotenţa este legata de stres şi este de cele mai multe ori temporară.

IMPOTENŢA – SIMPTOME

✅ Incapacitatea permanentă de a atinge sau a menţine erecţia un timp suficient pentru realizarea actului sexual
✅ Incapacitatea de a avea o erecţie, cu sau fără dorinţă sexuală
✅ Pierderea erecţiei în timpul contactului sexual
✅ Ejacularea prematură, adică înainte de penetrare sau imediat după aceea
✅ Ejaculare întârziată: erecţia se produce, dar ejacularea este aproape imposibil de realizat

PREVENIRE ŞI TRATAMENT

Seleniul, un mineral antioxidant, poate să se asocieze cu vitamina E pentru a combate deteriorarea oxidativă în organele de reproducere. Seleniul ajută la asigurarea unei funcţii normale a spermei.promotie ginseng siberian

Deoarece ateroscleroza este o cauză a impotenţei, reducerea depozitelor de grăsime în artere poate îmbunătăţi circulatia sângelui către penis, prevenind astfel impotenţa. Vitamina C este importantă pentru sănătatea vaselor de sânge. Se crede că flavonoidele intensifică acţiunile vitaminei C, fortifică structura vaselor de sânge şi împiedică întărirea arterelor.

Pentru prevenirea formării plăcilor de grăsime în artere, consumaţi grăsimi nesaturate, în special de tip mononesaturat, în loc de grăsimi saturate şi trans.

Ce mai puteţi face

Faceţi regulat exerciţii pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui prin corp, pentru a vă ridica nivelul de energie şi a reduce stresul. Mergeţi la un psiholog dacă problema este provocată parţial de stres sau anxietate.

Rugaţi-l pe medic să vă dea informaţii despre Viagra (sildenafil). Fabricantul medicamentului nu i-a verificat compatibilitatea cu tratamente pe baza de plante, dar până în prezent nu s-au raportat interacţiuni între medicamente şi suplimente nutritive.

SUPLIMENTE ALIMENTARE

O serie de suplimente, luate împreună, pot îmbunătăţi fluxul sanguin către penis. Vitamina C contribuie la menţinerea supleţii vaselor sanguine, ajutându-le să se lărgeasca şi să transporte o cantitate mai mare de sânge. Acizii graşi omega-3 din uleiul de peşte (sau seminţele de in) stimulează la rândul lor circulaţia; pe termen lung, ei pot să reducă nivelul colesterolului şi să prevină îngustarea vaselor de sânge. Gingko biloba, care stimulează circulaţia sanguină din creier, pare să aibă şi un efect similar şi asupra penisului .

Ecografiile efectuate asupra a 60 de bărbaţi impotenţi care au luat ginko biloba au arătat îmbunătăţiri ale circulaţiei peniene după şase săptămâni, iar după şase luni 50% din pacienţi îşi recăpătaseră potenţa. Pentru a obţine cele mai bune rezultate, toate aceste suplimente trebuie folosite pe termen lung (cel puţin şase luni), însă beneficiile se pot face simţite după o lună.
Deoarece au şi alte efecte benefice asupra organismului, suplimentele amintite pot fi incluse într-un program general de întreţinere.

Dozaj recomandat pentru suplimente

Vitamina C
Dozaj: 500 mg de două ori pe zi.
Sfat: Reduceţi doza dacă faceţi diaree.
Ulei de peşte
Dozaj: 2 linguriţe care oferă 2 grame de acizi graşi omega-3.
Precauţie: Consultaţi medicul dacă luaţi anticoagulante.
Sfat: Vegetarienii pot lua în schimb o lingură de ulei din seminţe de in.

PLANTE

ATENŢIE! Nu folosiţi simultan plantele din lista următoare.
Când impotenţa nu este legată de circulaţia sângelui, pot fi utile şi suplimentele din plante. Studiile pe animale au arătat că Panax ginseng şi ginsengul siberian ridică nivelurile de testosteron şi stimulează dorinţa sexuală; ele pot avea efecte similare şi la oameni.

Dacă nu vă sunt de ajutor, încercaţi să beţi ceai de Muira puama (numită si lemnul potenţei), o plantă care se foloseşte de multă vreme în Brazilia ca afrodiziac. Şi damiana, o plantă originară din Mexic, se pare că are proprietăţi afrodisiace. Se foloseşte frecvent în medicina populară europeană, dar nu a fost cercetată clinic.
Presupunând că medicul a exclus cauzele fizice ca sursă a impotenţei, următoarele plante pot fi utile ca tratament complementar.

Uz intern

  • Coacăz negru: Puneţi 5 g de frunze uscate la 1 l de apă clocotită şi lăsaţi să infuzeze timp de 5 minute. Beţi 2-3 căni pe zi.
  • Schinduf (tinctură, 1:3 în alcool 25%) Puneţi 20 de picături în apă rece. Luaţi de 3 ori pe zi.
  • Ginko (tinctură, 1:4 în alcool 25%) Luaţi câte 20 de picături în apă, de 3 ori pe zi, după mese.
  • Extract din Viţa-de-vie (capsule, 30-100 mg) Luaţi câte o capsulă pe zi.
  • Nuc: Puneţi 10 g de frunze uscate la 1 l de apă clocotită. Lăsaţi să infuzeze timp de 15 minute. Beţi 3-5 căni pe zi.
  • Panax ginseng (extract. 100-250 mg): Luaţi de două ori pe zi. Alegeţi un produs standardizat care conţine cel puţin 7% ginsenozide; alternaţi cu gingseng la fiecare două săptămâni.
  • Muira poama: Beţi un ceai dintr-o linguriţă de plantă uscată la o cană de apă fierbinte, în fiecare dimineaţă. Ceaiul poate fi greu de găsit; planta este disponibilă şi sub formă de tinctură.
  • Damiana: Beţi un ceai preparat dintr-o linguriţă de plantă uscată la o cană cu apă fierbinte, de trei ori pe zi. Poate fi folosită împreună cu alte plante medicinale.

PENTRU DEPRESIE, STRES ŞI ANXIETATE

  • Ashwagandha (tinctură, 1:3 în alcool 45%) Luaţi câte 20 de picături într-un pahar cu apă, de 3 ori pe zi.
  • Lavandă: Infuzaţi 2-3 g de flori uscate într-o cană cu apă clocotită timp de 5-10 minute. Strecuraţi. Beţi 3-4 căni pe zi, între mese.
  • Passiflora (tinctură, 1:8 în alcool 25%) luaţi 20 de picături cu puţină apă rece, după mese, de 3 ori pe zi.

TERAPII ALTERNATIVE

Tratament individual
Homeopatie

  • Tulburări masculine.
  • Ejaculare precoce: Argentum nitricum 9 CH, 3 granule seara, în cure de două luni.
  • Ejacularea foarte dificilă, urmată de o mare oboseală: Agaricus 7 CH, 3 granule seara, în cure de două luni.
  • Erecţie insuficientă pe fond tabacic: Caladium 5CH, 3 granule seara, în cure de 2 luni.
  • Erecţie scurtă sau absentă, cu pierderea încrederii în sine: Lycopodium 9CH, 3 granule seara, în cure de două luni.
  • Imposibilitatea erecţiei, după o excitaţie puternică: Onosmodium 9CH, 3 granule seara, în cure de două luni.
  • Erecţia dificilă, cu ejaculare involuntară: Conium 9CH, 3 granule seara, în cure de două luni.
  • Erecţie diminuată odată cu vârsta: Cobaltum 9CH, 3 granule seara, în cure de două luni.

FITOTERAPIE

  • Printre plantele afrodiziace se numară: ovăzul (Avena sativa 1D, 30 de picături de trei ori pe zi), brânca-ursului, rucola, echinaceea (EPS, o linguriţă de două ori pe zi).
  • Plante cu efect stimulant: ginseng, ghimbir, maca (Lepidium meyenii; 3 capsule pe zi), ginseng siberian (3 capsule pe zi), colţul-babei, Muira puama.

AROMATERAPIE

  • Pentru a vă stimula: luaţi, cu puţin înaintea momentului respectiv, două picături (nu mai mult) de ulei esenţial de cimbru de grădina, cu o linguriţă de miere. Păstraţi amestecul sub limbă timp de un minut apoi inghiţiţi.
  • Exemple de amestecuri aromate cu efect stimulant, uşor de preparat (proporţii variabile, în funcţie de gusturile şi personalitatea dvs.):
    -amestecaţi, într-un flacon de 15 ml(sticla brună cu capac de tip pipetă), uleiuri esenţiale: Vetiver 2,5 ml, Coriandru 1,5 ml, Iasomie 2 ml, Nucşoara 0,5 ml, Ylang-ylang 3,5 ml, Grepfrut 5 ml;
    -amestecaţi, într-un flacon de 15 ml(sticla brună cu capac de tip pipetă), uleiuri esenţiale: Santal 5 ml, rădăcină de Benzoin de Siam 1,5 ml, Ylang-ylang 1,5 ml, Limo 6 ml, Rosa damascena 1 ml(ulei de calitate, foarte scump; il puteţi înlocui cu 1 ml Iasomie).
  • Folosiţi aceste amestecuri:
    -în baie: puneţi 5 picături din preparat într-o lingură de miere lichidă, de exemplu de sakcam. Apoi turnaţi în apă de baie şi amestecaţi bine;
    -pentru masaj: amestecaţi 12 picături din flacon cu 50 ml ulei de jujuba.

MASAJ ARTICULAR

  • Cu ajutorul unui vârf moale, masaţi-vă punctele 29 Glande endocrine, 21 Testicule, 102 Rinichi, 18 Materie cenuşie (jumătatea inferioară a părţii posterioare a antitragusului), 36 Glandele suprarenale, 78 Organe genitale externe, 77 Căi urinare.

REFLEXOTERAPIE

  • Masaţi-vă zonele reflexe plantare( pe fiecare parte): coloana vertebrală, hipofiza, tiroida, glandele suprarenale, ovare/testicule, libidou, ganglioni limfatici abdominopelvieni, plex solar.

PRESOPUNCTURA – SHIATSU – DO – IN

  • Exercitând o presiune uşoară, masaţi Vezica urinara 31-34, pe ambele părţi(aceste puncte se află de o parte şi de alta a liniei mediane a spatelui, în depresiunile osului sacru).

Specialişti

  • Pentru un tratament al “terenului”: un acupunctor, un homeopat, un fito-aromaterapeut, un specialist în reiki, un medic antropofoz ect.
  • Pentru tratarea dimensiunilor psiho-afective şi comportamentale şi pentru a face faţă mai bine stresului: hipnoza ericksoniana, sofrologia, haptonomia, relaxarea, meditaţia.
  • Pentru îmbunătăţirea circulaţiei energiilor în corp: taiji quan, qi gong yoga.
  • Pentru diminuarea unui eventual blocaj: un osteopat, un etiopat, un kinetoterapeut, un fasciaterapeut.

ALIMENTAŢIA

Consumaţi din belşug:

  • Stridii, maruntai,carne de vită slabă,nuci, seminţe- pentru zinc

Reduceţi consumul de:

  • Alcool
  • Cafea
  • Ceai
  • Cola

preluare: Portia de sanatate – Ed. Reader’s Digest, 2011

Aţi putea să fiţi interesat să citiţi şi articolul: Remedii naturiste pentru tratarea disfuncţiei erectile.

Cerasus vine în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră cu produsul Deep Green – Pulbere din Lucernă Verde.

Share this post

Leave your thought here