IMPORTANT

Pulbere de Orz Verde – Puterea naturii

Scris de pe 17 decembrie, 2012
Share Button

Vindecarea, înca este un proces nelamurit, cu toate descoperirile fulminante ale stiintei actuale. Unii cred ca eliminarea starii de boala este posibila numai prin apelul la medicatie si tratamente alopate, altii sunt, dimpotriva, convinsi ca bolile nu se pot vindeca decât prin remedii naturale sau, mai mult, prin transformare launtrica sau prin rugaciune. Ca întotdeauna, adevarul este undeva la mijloc… Exista multe plante pe aceasta lume despre care credem ca Dumnezeu le-a creat în mod special pentru a ne da speranta în fata grelelor încercari asupra sanatatii noastre. Orzul verde se numara printre aceste miraculoase surse de energie si vitalitate puse la îndemâna noastra de catre Cel de Sus, tot ceea ce trebuie sa întreprindem noi este sa îl folosim corespunzator, sa avem încredere în puterea sa de regenerare iar efectele vor veni de la sine. Desi orzul este cultivat de mii de ani pe plaiurile noastre si astfel multi îl considera o planta autohtona, acesta este originar din Tibet de la poalele muntilor Himalaya. În salbaticie orzul aparea ca un soi de iarba înalta, cu boabe gustoase si foarte energizante, fiind considerat un aliment ideal pentru iernile friguroase si aspre. Devenit repede „pâinea saracilor”, din Tibet orzul calatoreste în China si apoi în Egipt unde va fi cultivat pe suprafete mult mai mari. Egiptenii foloseau orzul pentru prepararea unei bauturi alcoolice asemanatoare berii, însa îl mai foloseau si ca furaj pentru animale. Chinezii însa considerau orzul planta sfânta si astfel îl foloseau ca aliment si planta de leac; iar ca planta de leac era utilizat atât de greci cât si de daci.

Întrebuintarile moderne ale orzului se concentreaza tot mai des în aceasta sfera de interes si anume: ca aliment-medicament. Cercetarile realizate în acest sens au demonstrat ca în orz, mai ales în cel verde imediat dupa ce rasare (germeni), exista substante cu efecte benefice uimitoare, chiar si în boli precum: diabet zaharat, hepatita, cancer, pancreatita, anorexie, tuberculoza.
Pâna a ajunge însa la noi, orzul verde a fost îndelung cercetat în tari precum Japonia, Spania, Italia, America. Japonia este tara unde s-au pus bazele cercetarii acestui aliment-medicament, primul dintre oamenii de stiinta care si-au concentrat eforturile asupra demersului de cercetare al orzului verde fiind Yoshihide Hagiwara, doctor în stiinte medicale, absolvent al Universitatii Kumamoto. Acesta a introdus în alimentatie pudra de orz verde tocmai pentru a înlocui lipsa de vegetale crude, observând pe o perioada lunga de timp efectele remarcabile ale acestei plante asupra organismului. Pentru cercetarile sale în domeniul nutritiei si farmacologiei, pentru ideile si descoperirile sale, Dr Hagiwara a primit distinctii si premii din partea guvernatorului din Osaka, Asociatiei de inventii, a Societatii Farmaceutice a Japoniei si din partea diferitilor profesori de medicina din Japonia. Dr Hagiwara a descoperit uimitoarele efecte ale sucului din plante tinere de orz verde si a fondat „Asociatia Verde” a sanatatii pentru promovarea si raspândirea sucului din plantele tinere de orz, el fiind presedintele asociatiei. Dr. Hagiwara a mers însa mult mai departe cu cercetarile adresându-se în special persoanelor suferinde de diabet zaharat. De aceea dorim sa detaliem asupra acestei arii terapeutice în care orzul verde si-a dovedit beneficiile de-a lungul istoriei, si sa discutam punctual despre persoanele care se confrunta cu aceasta afectiune (diabet zaharat tip I sau II) si despre beneficiile curei pe baza de pulbere din orz verde.

Pulbere organica din orz verde


Cum starea de sanatate a pacientului cu diabet zaharat tip I sau II se înrautateste pe zi ce trece si asta din cauza regimului alimentar restrictiv impus de catre boala în sine, complicatiile nu înceteaza sa apara, iar pentru a le tine în frâu este suficient consumul zilnic de pulbere din orz verde care reuseste sa regleze productia interna de insulina prin continutul sau bogat în crom. Prin mecanismele mai sus mentionate pulberea din orz verde îmbunatateste sensibilitatea tisulara la insulina, reglând glicemia prin mentinerea unor nivele optime ale glucozei. Este citat în literatura de specialitate faptul ca substratul adipos determina si întretine nivele crescute ale insulinei plasmatice, acest lucru se explica prin faptul ca substratul adipos împiedica patrunderea insulinei secretate de pancreas în circuitul sangvin, ca atare pancreasul va produce din ce în ce mai multa insulina. Acest cerc vicios conduce catre aparitia mai multor disfunctii, în principal insulina secretata în surplus va determina persitenta unei stari perpetue de foame, în lipsa insulinei, în sânge vor ramâne cantitati crescute ale glucozei care conduc catre nivele crescute de glicemie, si nu în ultimul rând aceasta stare de fapt perpetuata pe o perioada mai lunga de timp conduce la suprasolicitarea pancreasului – pancreatita, insuficienta pancreatica. De aceea este foarte importanta scaderea substratului adipos (atât al celui visceral – pe organele tinta, cât si al celui dispus în zona abdominala sau al mâinilor, coapselor, etc.). Substratul adipos este marker al existentei unor nivele crescute ale colesterolului (LDL – colesterol, colesterolul rau si al trigliceridelor) astfel cumulând prezenta unui nivel crescut al glicemiei (existenta diabetului zaharat) cu existenta unui nivel crescut al colesterolului discutam de sindromul metabolic si de dislipidemie, afectiune de care sufera (din pacate) din ce în ce mai multe persoane. Pulbere din orz verde si-a dovedit de-a lungul timpului beneficiile în scaderea colesterolului, intervenind astfel în asa zisa curatare a vaselor de sânge încarcate de existenta placilor de aterom (de grasime), îmbunatatind în aceasta maniera permeabilitatea vasului de sânge si eliberând accesul insulinei la circuitul sangvin. Îmbunatatind sensibilitatea vasului de sânge la insulina, glucoza din sânge va fi metabolizata, nivelul acesteia va scadea, va scadea si indicele glicemic si astfel diabetul zaharat va fi mult mai usor de controlat si tinut între limitele indicate.

Fie pentru proprietatile sale antiinflamatorii, fie pentru capacitatile sale normotesoare, fie ca tonic al sistemului nervos sau imunitar, sau ca stimulent digestiv ori al cresterii, orzul verde este unul din alimentele-medicament care nu ar trebui sa lipseasca din obiceiurile culinare zilnice al oricarei familii. Acesta se gaseste în comert sub mai multe forme, fie îl gasim la piata, de unde îl cumparam sub forma de boabe: îl plantam, îl udam si îl asteptam cu rabdare sa creasca si abia atunci, dupa ce a crescut suficient, îi taiem tulpinile si îl trecem prin masina de tocat, sau prin storcator pentru a obtine sucul – adevaratul elixir al sanatatii. Fie, mult mai simplu, direct sub forma de pulbere, pe care o reconstituim cu apa sau suc de fructe la temperatura camerei, si astfel obtinem sucul din orz verde – adevaratul elixir al sanatatii, mult mai simplu si mult mai usor, într-o maniera adaptata nevoilor omului modern care se lupta tot mai des cu timpul. În aceasta varianta va propunem pulberea din orz verde DEEP GREEN – Puterea Naturii. Ambalat cu cea mai mare grija si închis ermetic în recipiente speciale, Deep Green – pulbere din orz verde este obtinut pe cale industriala si atestat organic, fiind cultivat la cele mai înalte standarde într-o ferma ecologica. Pulberea Deep Green este un supliment nutritiv concentrat ce contine toti nutrientii si toate oligoelementele specifice orzului verde în proportii fiziologice. Astfel amestecând 3-5 grame de pulbere din orz verde (o lingurita) cu 50-100 ml de apa, suc natural de fructe (neaparat la temperatura camerei), de trei ori pe zi obtinem o bautura miraculoasa care ne umple de energie si vitalitate. Cura de pulbere din orz verde se poate tine timp de 3 luni (în special primavara si toamna) sau chiar si 6 luni. Recunoscut pe întreg mapamondul pentru capacitatile sale curative, pulberea din orz verde este acum disponibila si la noi în tara sub denumirea de Deep Green – pulbere din orz verde (viziteaza www.orzverde.ro.)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *